listia-tarelka-olivki-masliny-olive-oliv

Технология на зехтина

       Използваме две екстракционни линии – 100 т/ден и 40т/д, като и двете линии са снабдени с последователни двуфазни системи без добавяне на вода.

След това получената паста от смилането на маслините се подава в миксер, където се разбърква 35 минути при 20 °С. Щом се оформи линия на сепарация на маслото – пастата преминава в хоризонтална центрофуга или декантор, където от маслата се отстраняват основните парченца и малки количества вода. След това маслото се подава на вибрационни екрани, където се премахват всички останали твърди парченца, които образуват отпаден продукт наречен “alperujo.”

Маслото след това преминава в следваща фаза – водна сепарация или вертикална центрофуга. Тук изчистваме всяка останала влага и нечистоти, които може да са унесени. Щом маслото е чисто – пренасяме го към цистерни за съхранение, където ще престои 48 часа на температура 20 °С.

След това се извършва механична филтрация и се изпраща в цистерни за съхранение в очакване да бъде пакетирано. Всяка цистерна получава уникален код, а също така изпращаме мостра до акредитирана лаборатория за контрол на физико-химичните и органолептични качество на маслото. По този начин контролираме и сертифицираме качеството на всички наши продукти – маслини и зехтини.

Цялото оборудване на нашата база е изработено от неръждаема стомана за да избегнем нежелан натрапен аромат на метали в крайния ни продукт.

121580931_217880653285569_34037655852993
Picture1.jpg
listia-tarelka-olivki-masliny-olive-oliv